01-10-05

.. I'm a little girl living in a big big world ..

Klaaguurtje .. Mag ik? Heel even maar? :) Oké, here we go.
 
My life. 't Klinkt misschien dom maar 'k ben ni bepaald tevreden met hoe 't er tegewoordig uit ziet. Ik heb altijd gedacht dat het sowieso beter zou zijn als die *censuur* van een ex vriend uit men leven zou zijn en al helemaal als ik opnieuw kon beginnen in Gent. Bon, het is dus ni zo :p
Ik heb daarstraks het blogje gelezen van iemand in men lijstje en de laatste post kwam me heel bekend voor (again: you're not alone ..) en ik ga er ook eens iets over schrijven.
 
Misschien iets meer uitleg. Momenteel zit ik dus zonder internet op kot (ondertussen weet iedereen 't al wel geloof 'k :p). Wat me ongelooflijk opvalt is hoeveel "oppervlakkige" contacten ik eigenlijk heb. Mensen die ik af en toe hoor via msn of wel eens mee afspreek (ook via msn geregeld weliswaar) of waar ik mee mail ofzo. Internet was weg en half mijn wereld was precies ineens mee weg. Heb mij dikwijls genoeg volgende bedenking gemaakt: hoeveel mensen zouden het merken als ik bv een maand niet meer online kom en niets meer van mij laat horen? Ik geloof ... 2 ofzo. Maybe. Niet bepaald 'n happy thought.
 
Hoe ziet mijn leventje er in de week uit momenteel? Ik ga naar school, ik kom terug op kot en 'k eet, ik kijk wat tv of doe wat schoolwerk en ik ga slapen. Héél de week, ook donderdag. Terwijl ik in K vroeger donderdags meestal wel weg ging zit ik nu gewoon schoolwerk te doen. Stel u voor. Welke normale student zit er op donderdagavond te tekenen voor school?!
Mijn sociaal leven bestaat dus eigenlijk enkel uit de mensen die ik overdag op school zie en spreek. Dat beperkt zich dan ook wel degelijk tot enkel school. Momenteel heb ik ook absoluut geen vooruitzichten naar leuke dingen in de toekomst ofzo.
 
Het weekend? Tja, ik heb hier vroeger veel verpest door vrienden op te geven voor relaties en daarna verbleef ik gewoon 3/4de van mijn tijd aan de andere kant van vlaanderen dus vrienden hier? Nee, echt niet. Enkele kennissen misschien. Het weekend ziet er dus doorgaans hetzelfde uit als de week. Dat verklaart waarom ik hier op dit uur achter mijn computer zit ipv uit te gaan ofzo ;) Heel af en toe ga ik eens iets doen met iemand maar meestal bestaat het weekend ook uit tv & overdag shoppen of eens iets gaan doen met men zus. Men babbel over hoe de week was doe ik met mijn moeder ofzo. Weer iets dat mij opvalt nu ze er niet zijn : heb ik nu echt geen goede vriend / vriendin waar ik zo'n dingen aan kwijt kan?
 
Vroeger had ik men vriend tenminste nog om mij druk in te maken :p Of om te plagen of om onnozel mee te doen of .. Raar, dat ik iets mis waar ik mij met momenten zo aan geërgerd heb: zijn soms-iets-te-veel-kind-zijn.
Nee ik zeg hier niet dat ik echt terug een vriend wil en zéker hem niet maar er zijn toch bepaalde dingen waar ge aan terug denkt die ge af en toe wel mist. Alleen al het idee van "een maatje" te hebben, iemand die er steeds is en altijd luistert. Anderzijds de ergernissen kan ik mij ook nog wel levendig voor de geest halen ;)
 
Ik dwaal af. Ik heb dus het idee dat mijn leven niet bepaald de goede kant op gaat. Aan wie of wat ligt het? Mijn pc en de uitvinder van msn? Mijn verlegen-zijn-bij-mensen-die-ik-niet-goed-ken? (wat dus zorgt dat 'k ni echt sociaal over kom). Is er gewoon iets mis met mij misschien? :p 'k Bijt écht niet. 'k Word precies hoe langer hoe meer 'n kamperplant en 'k wil 't nie :p Da's iets voor als ge gepensioneerd zijt ofzo, niet voor als ge amper 22 zijt !!
 
Ik zit op kot in Mariakerke. En god wat heb ik het mij al beklaagd dat ik niet in Gent zit. Ja ik zit nu vlak bij school. Maar Gent is toch nog wel 'n eindje. Mariakerke is dood, Gent is "ver" (nu ja, half uur bus - maar bussen rijden niet laat - of fiets). Daar zit ik dan.
Ik heb toch al geregeld met heimwee terug gedacht aan hoe alles in K was op kot.
 
Beetje luchtig geschreven maar toch, elke letter dat hier staat is waar. Geloof dat dit zowat men meest oprechte post ooit is. Voel mij eigenlijk wel heel klein nu ik dit hier zo typ. Misschien is het té eerlijk? En nee natuurlijk trek 'k mij da ni elke dag zo aan en zie ik ni alles zo zwart / wit. Ik vond deze week eigenlijk wel meevallen. 'k Ben het al gewoon om mijn week door te brengen zonder de oppervlakkige contacten. Ik mis gewoon enkele deftige vriendschappen denk ik. Mensen waar ge zo snel even kunt binnen springen of die ge kunt bellen om u hart bij uit te storten. Ja ik ken mensen van school en mensen van vroeger in K maar .. tja. I mean .. I'm a little girl living in a big big world. Die er momenteel niet echt uit ziet zoals ik verwacht had of zou willen. Er iets aan veranderen? Het is gemakkelijker gezegd dan gedaan.

01:08 Gepost door LittleStar | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

stilte kan soms zo hard nijpen...
vriendschappen, daar moet je aan werken
als een steen die je in j ehand neemt
en op kamertemperatuur probeert te krijgen
door gewoon je handen te sluiten
en je hart te openen
verlegen zijn is iets wat tussen de twee oren zit
maar dat zijn de moeilijkste dingen om te laten he
wat tussen de twee oren zit...
zeg tegen die mannekes van t school;
spaghettieke eten donderdagavond?
wedde dat er iemand meegaat
en de bal is aan het rollen hoor...
sterkte meid! x

Gepost door: ac | 01-10-05

... Je beschrijft eigenlijk exact wat ik soms voel, maar waar ik niet over post. Mijn sociaal leven bestaat uit hetzelfde: overdag school maar eens thuis niks meer. MSN, eten, televisie en slapen. Af en toe ga ik wel eens weg met de mensen die ik van school ken of mijn beste vriendin, maar veel te weinig. Als ik sommigen hoor praten over hoe zij een gans weekend weg waren dan begin ik me serieuze vragen te stellen bij mijn sociaal leven.

Ook komt er nog eens bij dat ik ook verlegen ben bij mensen die ik niet ken. Daardoor gaan ze mij zien als asociaal, saai en 'niet zo plezant'.

Soms wou ik dat ik een 'maatje' had, zoals je zegt. Iemand waarnaar ik eens gewoon kan bellen en kan zeggen 'hey, kom es af'. Iemand om wat onnozel mee te doen, maar het zit er blijkbaar niet in.

En dat het makkelijker gezegd dan gedaan is om er iets aan te veranderen: I know all about it.

Enfin, wat ik hiermee wil zeggen is: je bent helemaal niet alleen.

Gepost door: Anneke | 01-10-05

Hier ben ik weer... Waarom heb je eigenlijk spijt dat je dit gepost hebt? En waarom wil je het verwijderen? [Waarschijnlijk omdat je er spijt van hebt...]

En ik ben zeker dat alles wel verandert en goed komt. Ooit. En anders zal ik eens met u op 'sjok' gaan ;-).

Gepost door: Anneke | 01-10-05

idem dito... ik heb dan WEL een hele lieve vriend, maar soms is dat toch niet helemaal genoeg... Maar het helpt me wél ENORM (dat moet ik dus zeker toegeven, zodat je het niet verkeerd opvat!)

Echte vriendinnen heb ik niet meer; mijn twee beste friends zijn voor een belangrijk stuk uit mijn leven verdwenen. De ene zie ik amper 2 keer per jaar (maximum)! En de andere zie ik WEL redelijk wat keertjes, maar omdat zij in Gent zit, en ik in Brugge, kunnen we over bepaalde dingen toch niet samen praten... Het is volgens mij heel moeilijk om zo'n persoon te vinden... ik hoop dat we er nog eentje mogen tegenkomen! Tot dan sluit ik me ook op met internet enzo...

Gepost door: RedRose | 01-10-05

ey meisie ik volg enorm goed hoor... momenteel heb ik echter het geluk schatje nog te hebben. Ik ben ook eerder het verlegen type bij mensen die ik niet ken en ik heb heel snel een "oke ik ben precies niet goed genoeg voor jullie" gevoel waardoor ik helemaal hopeloos lijk te worden ha. Door het lange samenzijn met schatje heb ik niet echt de nood gehad bij het starten in Leuven om daar vele vrienden te maken en met mensen van vroeger op school heb ik zeer zelden nog contact. Het jammere is dat schatje absoluut niet graag uit gaat en dus zit ik veel meer donderdagen thuis dan ik graag zou willen. Mocht mariakerke nu niet zo ver zijn zou ik zeggen: laten we samen de wereld onveilig gaan maken!!! ;-)

Gepost door: g*lover | 02-10-05

. Ik heb het zelf ook al vaak gedacht, ik mis een goeie vriend/vriendin vlakbij. Eigenlijk heb ik één beste vriendin, maar die kan ik maar weinig zien en die trekt binnenkort zelfs zes maanden naar de andere kant van de wereld... *slik*
'k Weet ook nie goe hoe ik daar nu iets aan moet doen natuurlijk. Van die ècht goeie vrienden komen nu eenmaal niet uit de lucht gevallen...

Gepost door: Twinkeltje | 02-10-05

. Zo te horen hebben we allemaal een beetje hetzelfde gevoel. En zoals je zegt, als het internet wegvalt zie je pas wie er over lijft en dat zijn er minder dan je verwacht. Moest je nu niet zo ver weg zitten kwam ook ik graag eens langs. :)

Gepost door: Hephi | 02-10-05

amai Ik verschiet er van hoeveel mensen er -verspreid over heel vlaanderen- hetzelfde voelen... Ik dacht altijd dat ik alleen was, en dat iedereen van mijn leeftijd een veel socialer leven had. Ik beschouw mezelf niet als asociaal, maar ik geef meer om echte vrienden dan om oppervlakkige contacten, maar het is inderdaad zo verschrikkelijk moeilijk om zo'n échte vrienden te vinden...

Gepost door: Myo | 02-10-05

... 'k ben hier nog eens deftig komen bijlezen, was al tijdje geleden...
En 'k versta je helemaal, kvoel namelijk net hetzelfde (enige verschil is dat ik dan wel een vriend heb). Echte vrienden/vriendinnen heb ik niet en da's soms wel lastig. En blijkbaar ben ik ook niet de enige...
Misschien komt daar voor jou verandering in op school :)

Gepost door: Tine | 06-10-05

De commentaren zijn gesloten.