06-02-06

Heel even ..

.. leek het een hele gewone maandag te worden. Tot ik men lenzen wou in doen en er in het linkse potje gewoon geen lens zat. 'n Kwartier heb ik nog op men bureau en de grond zitten zoeken maar niks, da klein ding was nergens te vinden en geen reserve lenzen op kot ..

 

'k Moest écht vertrekken dus bril op en hup, naar school. Klein probleempje: men bril is ni echt aangepast aan men lenzen en loopt serieus achter. Normaal heb ik 'm maar zo'n 10-tal minuten per dag op men neus staan maar nu ik er ook mee moest rijden viel 't echt wel op. De eerste les zat ik dan ook redelijk met men neus tegen het computerscherm geplakt  De les daarna op de voorste rij en 's middags ben 'k dan maar weg gegaan. De les na de middag is overschrijven van bord en aangezien 'k het toch ni kon lezen

 

Als ik nu gewoon de sterkte had geweten was 't allemaal ni zo'n probleem geweest maar die wist 'k dus ni  Ongeveer -6 of -7 ja, maar hoeveel juist? Geen idee. Bellen naar mijn optieker was geen optie want die heeft 's maandags zijn sluitingsdag en dat was ook wat het antwoordapparaat mij wist te vertellen.

Reserve lenzen waren ondertussen onderweg via postduif maar da wou dus wel zeggen dat 'k nog tot morgenmiddag met zo'n wazig zicht moest rondlopen en zo nog eens naar school moest rijden. Don't think so!

 

'k Heb dan naar ergens gebeld en 't probleem uitgelegd. Die mensen konden me enkel helpen als ze mijn sterkte wisten. Pfoeh. 'k Ben dan toch maar naar 't stad gegaan, 'k moest er toch nog zijn voor 'n aantal dingen.

De laatste optie was Pearle. Al mijn hoop was gericht op de Pearle man  

Probleem uitgelegd, ogen nagekeken, lettertjes lezen, rood-of-groen-duidelijker-test, omrekenen naar lenzen sterkte, gegevens ingeven in de computer et voilà! De mens was daar met het kleine ding dat mijn wereld weer wat scherper zou maken. Ik was 8 euro armer maar 'k kon tenminste weer deftig zien!

 

De lens die hij me gegeven heeft is wel een -8. Ik weet 100% zeker dat ik nog niet aan -8 zat. Oké, mijn optieker is wel zo iemand die liever te weinig geeft dan te veel  Enkel een kwartje meer als het écht moet. Als ik mijn minder zware reserve lenzen in de bus krijg ga ik toch deze terug gebruiken. 'k Heb precies liever ni da men oog gewoon raakt aan die -8, 'k ben al blind genoeg danku

 

Nu ik terug kan zien heb ik hoofdpijn in de plaats gekregen

Maar toch .. lang leve de heldere & scherpe wereld!

 

Update: Argh! @!#

Ik zet mijn tv op. 'k Zoek de afstandbediening. Die was af mijn zitzak gevallen en lag op de grond. 't Ding opgeraapt en mezelf op bed gegooid. En wat valt er op mij?! Een verharde lens!  Damn waarom vinde zo'n ding ni gewoon als ge 't echt zoekt?! *vloekt nog 'n keer* Ik ben een poging aant doen tot reanimeren in de vloeistof  't Ziet er wel naar uit dat die lens morgen helemaal terug in orde is. Die 8 euro lijkt ineens wel ongelooflijk veel. Da's weer zo typisch iets dat mij overkomt .. Blah.

En ja, 'n bril waarmee ik wél buiten durf komen is al een tijdje de bedoeling  Dan kan 'k ook wa afwisselen, beter voor oogskes. Het komt er gewoon ni van, 'k moet eerst een afspraak maken met de oogarts enzo. Men ogen worden nog steeds slechter dus 's allemaal ni zo eenvoudig om lenzen én 'n bril te hebben. No way dat 'k volledig terug naar bril overschakel, 'k vind lenzen een schitterende uitvinding. Bon, na deze zoveelste stoot van mezelf ga ik terug naar waar ik gebleven was: mezelf op bed smijten

18:58 Gepost door LittleStar | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

die ogen toch ... en dan durf ik soms zagen over mijn -2,5 :-p

Gepost door: Jonas | 06-02-06

... amai, da's toch wel miserie met die lenzen. 'n hippe bril zou het wel veel makkelijker maken niet? :) kben toch wel blij da'k nog steeds goed kan zien :)

Gepost door: Tine | 06-02-06

;-) ja ik kan er ook van meespreken hoor, de hele rtijd naar eenlens zitten zoeken en dan hangt ze verdikke aan de kraan!!

Gepost door: lord cms | 06-02-06

. Ben ik blij dat ik daar niet mee zit, waarschijnlijk was ik die spullen al zo vaak kwijt geweest ofzo... :)

Gepost door: ghandi | 07-02-06

da overkomt mij ook geregeld :-s nog een geluk dat die maandlenzen nog meevallen van prijs. En een bril, laat ons eerlijk zijn, ik heb mij wel een hip model aangeschaft mét de juiste sterkte ;-) maar als je lenzen gewoon bent, dan blijft die bril heeeeel vaak in zijn doosje zitten. Vooral als je zoals mij, de ambetante neiging hebt om steeds over de glazen te willen kijken ;-))
Maar ik kan je frustratie verstaan: ik heb "maar" -2,75 en ik voel mij al gelijk een mol zonder lenzen of bril.
Allee maar 't is gelukkig opgelost,
liefs Vlindertje

Gepost door: vlindertje | 07-02-06

Ik wil... ... al jaren een bril. Maar mijn ogen blijven maar werken en blijven die klein lettertjes maar lezen en toestanden.

Ik vind brillen nochtans hét van hét. Als één van de weinige blijkbaar. :)

Gepost door: Anneke | 07-02-06

De commentaren zijn gesloten.